post

under ombygning

kære gæster,

vi er under ombygning, men venter stærk tilbage medio maj / staren Juni.

vi kan desværre ikke komme med precis dato nu, tak for deres forståelse.

mvh

Josephine og Franck

post

Pressemeddelselse restaurant Alsace og Sovino Brands

PRESSEMEDDELSELSE

 

Restaurant Alsace indgår partnerskab med Sovino Brands.

 

Restaurant Alsace har eksisteret siden 1978, og vi har i de sidste 14 år ejet og drevet restauranten efter

Franz Stockhammer.

Covid-19 har været en hård tid for vores branche og har gjort, at vi har haft et ønske om, at få en stærk

partner ombord, der kan sikre Restaurant Alsace fremtid. Dette er nu lykkedes og vi kan med stolthed melde

ud, at vi er blevet en del af Sovino Brands – vores nabo gennem mange af årene.

Sovino Brands driver en række restauranter i København og vi er meget taknemlige for, at kunne blive en

del af deres gruppe og kunne trække på deres ressource. Hele teamet på Restaurant Alsace glæder sig

meget til at sparre med ledelsen hos Sovino Brands.

Sammen vil vi bibeholde restaurantens historie og samtidig få muligheden for at give den et frisk pust for

dermed tilpasse os de nye tider vi nu går i møde. Det vil blandt andet betyde en kort nedlukningsperiode,

hvor restauranten bliver udvidet og renoveret.

Vi glæder os meget til vise jer de nye rammer.

Vi holder naturligvis fast i vores gode service, Restaurant Alsace køkkenets grundsten og personalet – og vi

vil fortsat selv være i Restauranten som både værter og medejere.

Med andre ord, vil vi og Restaurant Alsace fortsat være som vores gæster kender det, blot med et nyt og

frisk udtryk, som vi slet ikke vente med at vise frem!

Vi glæder os til at byde såvel vores stamgæster som nye ansigter velkommen.

Josephine Stockhammer og Franck Dietrich

post

Lukket fra den 9 december til og med den 6 maj 2021

Kære Gæst
Som det er de fleste af os bekendt, så har vores statsminister mandag meldt ud, at Danmark nu lukker delvist ned frem til og med den 6 maj  2021.

Nedlukningen sker som følge af den seneste tids konstant stigende smittetal.

Restaurationsbranchen bliver også berørt af nedlukningen, der kommer til at gælde fra onsdag den 9. december.

Det betyder, at vi her på Restaurant l’Alsace er nødt til at aflyse alle bookinger resten af året og foreløbig frem til starten af det nye år.

Det gælder også vores traditionsrige nytårsaften, og vi beklager naturligvis de gener det måtte medføre overfor alle jer, som allerede havde booket bord hos os på årets sidste dag.

I vores seneste nyhedsbrev tilbød vi også, at vi kunne lave nytårsmenuen til jer ud af huset, det er vi desværre nød til at annullere. Alle som har bestilt vil selvfølgelig få deres penge refunderet snarest muligt.

Den sidste aften vi holder åben i år, er tirsdag den 8. december.

Vi skrev også ud til jer tilbage i begyndelsen af maj måned. Dengang med et lille livstegn.

Vi skrev bl.a., at verden omkring os var blevet forandret, og måske var vi på daværende tidspunkt slet ikke helt klar over, hvor sandt det i virkeligheden var.

Det har ikke været noget sjovt år. Hverken for os, for jer som gæster eller for så mange andre brancher end kun lige restaurationsbranchen, som bestemt ikke har været ene om at opleve svære tider.

Nu lukker vi ned for i år og vil bruge tiden på at forberede os på et nyt og spændende år 2021. Vi kan med sikkerhed love jer, at vi vender tilbage med fornyet energi og flere spændende nye tiltag.

Og så håber vi som de fleste andre på, at en kommende vaccine igen kan få vores liv, hver især, til at minde om noget, som vi kendte til, førend Covid-19 skabte så radikale forandringer i vores hverdag.

Husk at I kan følge os på Facebook og på vores hjemmeside, hvor vi løbende vil holde jer orienteret om situationen.

Vi ser frem til igen at kunne byde jer velkommen indenfor på Restaurant l’Alsace.

På glædeligt gensyn – Josephine og Franck

 

post

nytårs menu Aflyst 2020

I år tilbyder vi nytårsaften en lækker take away nytårsmenu. Maden er tilberedt og pakket, så de enkelte retter blot skal varmes, inden servering.

Vi har også været en tur i vinkælderen og udvalgt en række spændende vine, som kan tilkøbes de enkelte retter.

3-retters nytårsmenuen består af følgende:

Klassisk hummerbisque med porre og hummerstykker
Tilkøb: Chablis Gautheron 300,- per flaske

Kalvemørbrad med morkelsauce, pommes Anna og garniture
Tilkøb: Pinot noir Wachau 300,- per flaske

Alsace’s pære belle heléne

  •     2 slags mousse, pære og chokolade
  •     Chokoladekaffe og saltsauce
  •     Pæresorbet

Tilkøb: Gewürztraminer Grand Cru Vorbourg 250,- per flaske

Pris: 3 rettersmenu kr. 375,- per person (min. 2 personer).

Kan hentes den 31. december indtil kl. 16.00.

Mulighed for ekstra bestilling:

Huset’s Foie gras-terrine, 100 gr. – 200 kr.

Atlanterhavsøsters (uåbnet) med vinaigrette – 20 kr. per stk.

Røget laks i skiver 100 gr. – 100 kr.

Alle bestillinger skal være modtaget senest den 28. december.

Bordbestilling kan ske på tlf. 33 14 57 43.

post

Champagne smagning Aflyst den 11 december

Den 11. december afholder vi champagnesmagning med Marc Polo og vinhuset Cheurlin fra Aube-regionen i det nordlige Frankrig.

Scheurlin har fremstillet Cheurlin champagnen siden 1788 og regnes af mange for at være blandt verdens bedste champagnehuse.

Denne aften skal vi smage på 5 forskellige champagner samtidig med, at der nydes en god middag.

Menuen denne aften

Dansk kaviar med most kartoffel, creme fraiche og skalotteløg

Hummer oriental – en smuk, klassisk ret, som serveres med risotto

Fasanragout med foie gras og garniture

Revet Comté serveret med figenchutney, oliven og sprødt brød.

Pris per person er kr. 950,- og inkluderer 5 glas samt en 4-retters menu.

Reservation til denne aften kan ske på på tlf. 33 14 57 43

post

Mundbind er obligatorisk ved ankomst til restauranten, ikke ved bordet, men eksempelvis ved toilet besøg.

Mundbind er obligatorisk ved ankomst til restauranten, ikke ved bordet, men eksempelvis ved toilet besøg.

Vi gør opmærksom på at restauranten lukker til den påbudte lukketid kl. 22:00 fra torsdag den 17. september og foreløbig til og med den 2 januar 2021. Det betyder, at den sidste gæst skal have forladt restauranten på dette tidspunkt.

Vi vil værdsætte, at de gæster, som ønsker at spise tidligt, bestiller bord, så de kan være færdige inden kl 20:00. Dermed er der plads til de gæster, der ønsker at spise senere, så de kan være færdige til den påbudte lukketid kl.22:00.

Tak for deres forståelse.

 

post

Winemakers med Wunsh et Mann den 29 oktober 2020 kl 18.30.

Spændende vinsmagning med Alsace vine

Torsdag den 29. oktober kl. 18.30 inviteres du til vinsmagning med Les Connaisseurs og familien Wunsch et Mann.

Huset Wunsch et Mann finder man i Wettolsheim, ikke langt fra Colmar, i et område, der regnes for at være et af de bedste vindyrkningsområder i Alsace.

Familien Mann har dyrket vin siden 1793, mens selve vinhuset Wunsch & Mann dog først blev grundlagt af Joseph Wunsch og Joseph Mann i 1948.

I dag ejer huset godt 20 hektar vinmarker på de bedst beliggende vinmarker i Wettolsheim samt i nabobyerne. Blandt parceller finder man grand cru-markerne Hengst og Steingrubler.

Siden 2008 er vingården blevet drevet økologisk i respekt for naturen og af hensyn til kommende generationer, og vi skal denne aften smage nogle virkelig flotte vine.

Til de 5 glas serveres en klassisk Alsace-menu bestående af:

Foie gras Variation.

Baeckeoffe – en specialitet i form af en simmerret bestående af flere forskellige slags kød

Æbletærte med streusel og vanilieis

Sæt et kryds i kalenderen torsdag den 29. oktober kl. 18.30.

post

Winemakers Dinner den 3 oktober kl. 18.30

Kom med til amerikansk vinsmagningsaften

Vær med til at ’skrive historie’, når vi lørdag den 3. oktober kl. 18.30, prøver noget helt nyt – nemlig en vinsmagningsaften med vine fra USA.

Hvem ved hvornår det sker igen, og om det overhovedet sker igen – så grib chancen og lad os få en uforglemmelig oplevelse sammen på Restaurant l’Alsace.

Vi skal denne aften bl.a. smage vine fra Santa Barbara Winery, som er den ældste vinproducent i det som hedder Santa Barbara County i Californien.

Vinproducenterne fra USA har ikke samme historie, som vi kender det fra Europa, men Santa Barbara County blev dog alligevel grundlagt tilbage i 1962 og har altså produceret vine i snart 60 år.

Santa Barbara Winery producerer nogle topvine – Santa Barbara Chardonnay og Santa Barbara Pinot Noir – med inspiration fra Europa.

Huset har også både Syrah, Sauvignon Blanc og Riesling på repertoiret, og vi skal denne aften smage på flere spændende topvine.

Vi skal også stifte bekendtskab med vine fra Rabble Wine Company. Historiefortællingen om Rabble Wine Company, og Rob Murray, som grundlagde vinhuset, er en fascinerende fortælling om en mand med en voldsom dedikation og passion. Rob Murray har banet vejen og vist, at det sydlige Californien sagtens kan være med og producere kvalitetsvine, der er fuld ud på højde med dem, som vi kender fra de nordlige vindistrikter, som eksempelvis Napa Valley.

På aftenen serveres der en 3-retters menu og 5 tilhørende glas vin.

Menuen består af:

Carpaccio af kammuslinger med østersskum

Kalvemørbrad surf and turf

Foie gras crème brulé

Aftenens arrangement koster kr. 750,- per person

Vi sætter os til bords kl. 18.30.